Quadern de viatge


"Sin música nada merece la pena"


Las historias y leyendas nos ayudan desde niños a comprender mejor nuestro entorno y los orígenes de todo lo que nos rodea. Y cuando tratan de algo tan importante como la música, que nos acompaña en cada momento de nuestras vidas, entonces esas historias y leyendas merecen ser recopiladas en un maravilloso libro, que nos llevará en un instructivo y entretenido viaje a lo largo de toda la historia de la música, saltando entre las leyendas y las piezas musicales del CD que incluye.



Biblioteca de Valldemossa

Chopín , el gran músic del Romanticisme arribà a Valldemossa l'any 1838 i allí va compondre algunes de les més belles obres.Amic d'escriptors com Dickens i Emerson, va ser un pianista innovador i virtuós i les seues composicions són plenes d'emocions i sentiments poètics.




Valldemossa és un indret especial.
La seua llum i els sons que en ella habiten, semblen haver-se quedat suspesos  a l'última línia d'un pentagrama, que alguna vesprada escriguera Chopín abans de deixar l'illa.
Una gran  emoció passejant per les cambres de la Cartoixa, un matí del mes de maig.

                    

                                                   _______________________

Divendres 2 de Novembre

Àngel va publicar l'altre dia al bloc un vídeo de les biblioteques més belles del món.
El podeu veure a la pàgina principal i en ell apareix la imatge que de nou us deixe aquí.






Una alumna em deia no fa molt de temps, que  a Praga havia estat en un lloc preciós, on encara és l'orgue que Mozart tocà quan va estar en aquesta ciutat.Aquest lloc és el Monestir de Strahov i a la imatge, podeu vore la seua fantàstica i decorada biblioteca.

Mozart va aconseguir tenir un públic molt fidel que anava a tots els concerts que ell feia. L'any 1786 va estrenar una òpera titulada Les noces de Figaro: l'èxit va ser tant gran que el públic va demanar que es repetira gairebé tota l'obra!

Les noces de Figaro es va fer molt popular i diferents compositors  van fer arranjaments dels seus fragments. La gent anava pel carrer xiulant trossos de l'obra i fins i tot a la ciutat de Praga van voler que Mozart anara en persona a dirigir-la, ja que estava tenint un èxit espectacular.
Wolfgang va anar cap a Praga i allà va compondre la Simfonia núm. 36 que va titular Simfonia Praga, i a més, li van encarregar que escrivira una òpera que es titularia Don Giovanni.

A l'octubre de 1787 Mozart i Constanze, la seua dona, tornaren a Praga per estrenar Don Giovanni, però Mozart encara no havia acabat l'obra! Es va instal·lar a la ciutat, va posposar l'estrena dues setmanes, i finalment el 29 d’octubre ,es va estrenar aquesta fàmosa òpera...

I si voleu saber més coses d'un del grans músics de la història, a la nostra biblio i també a classe de música  podeu compartir una estoneta amb:





Ja sabeu on vos esperem !!





DILLUNS 29 D'OTUBRE



             "EL CAMINO QUE NO IBA A NINGUNA PARTE" .G Rodari.






El protagonista d'aquest conte del nostre estimat Rodari, s'atreveix a explorar el camí que tots li diuen no condueix a cap lloc.
Valentia i experiència que sempre fan falta per caminar el nostre propi camí; descobrir pors però també encontrar tresors que no esperàvem.
Us anime a llegir-lo.

                                    

Des de Pisa un viatger amic, ens envia dues imatges d'una biblioteca on es respira aroma de llibre i fusta , de paraules de temps i silencis de pensament crític.Pensament que el gran mestre italià ,ens transmet en tots els seus contes.





“…Porque ciertos tesoros existen únicamente para quien recorre un camino nuevo por primera vez…”

Gràcies al viatger! i Gràcies a Rodari!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada